Home

Slof en scheer

door Mies Prinsen
11 Januari 2002

De humor ligt op straat. Zoals bijna iedere dag, kwam ik vanmorgen bij buurman Bernd in de sigaren- en tijdschriftenzaak. We waren in gesprek toen er een oudere heer binnenstapte. Hij slofte richting toonbank, keek Bernd aan en zei "mag ik u vragen... waar scheert u zich mee?"

Alles kan je verwachten in deze zaak, maar zo'n vraag! Bernd antwoordde alsof het de normaalste vraag was met "Jazeker. NAT." "O," zei de man, "daar heb ik niets aan. Ik ben op zoek naar raad. M'n oude scheerapparaat is kapot en nu wil ik een ander maar ik weet niet welke."

Nu dacht ik hem zelf te kunnen helpen en met mijn gezicht weer enigszins in de plooi, zei ik "Mijnheer u kunt het beste even naar van Hunen gaan hier in de straat, die zijn deskundig en ze verkopen goede merken."

"O, nee" zei de man, "daar ben ik allang geweest, die hebben allemaal van die moderne merken, niet zoals ik had, wel met die fratsen van dubbele koppen en meer van die flauwekul, dat is niks voor mijn gezicht."

"Ja, kijk," ging hij verder, "daar heb jij geen verstand van, jullie vrouwen hebben dat probleem niet. U hoeft geen scheerapparaat te kiezen."

"Nee," zei ik, "vrouwen hebben weer andere problemen, die piekeren zich suf of ze nu MET of ZONDER vleugeltjes moeten aanschaffen."

De man schrok wakker en als door een wesp gestoken antwoordde hij, "dat kan wel zo zijn, maar bij vrouwen houdt het nog een keer op, bij mannen nooit. Die baard blijft maar groeien, je hele leven... wat zeg ik... zelfs als je dood bent groeit hij nog door."

Daarna draaide hij zich om en zonder iets te zeggen slofte hij de zaak weer uit.


Updated July 6, 2002